Majasrum

Majasrum
Välkommen till min blogg. Här blandar jag friskt av allt jag tycker om. Mat, inredning, resor, hår, och så klart min familj!

24 december 2009

God jul

Vill önska alla en god jul och gott nytt år! Nu är allt klart för att gästerna ska komma. Vi har även hunnit med en sväng till pulka backen. Måste ju passa på nu när man fått en vit jul. När kunde man åka pulka på en julafton sist? Jag minns inte iallafall. Hoppas nu att tomten kan ta sig fram med sin släde så han inte kör fast nånstans... vore ju inte så kul;)Ha det gott alla!!

21 december 2009

Julgranen


Då var granen klädd. Är väl inte helt nöjd med årets köp av gran. Det är ju inte lätt att med mannen köpa gran då han surt tycker att det går bra med vad som helst. Så för husfridens skull så tog jag denna gran då han inte ville vänta längre och förvisso så var inte Maja på världens bästa humör hon heller. Näst år åker jag själv och köper gran. Men med lite pynt så blev den ganska fin ändå.

17 december 2009

En vit jul...

Äntligen så kanske man får uppleva en vit jul. Det var några år sen sist. Självklart så längtar jag tillbaks till thailands värme, men man blir ju faktiskt lite glad åt snön. I helgen ska jag jobba lite men också ska det bli julpyntat hemma. Och så den årliga letande efter den perfekta disney granen. Och jag brukar faktiskt hitta den till slut. Anders är inte alltid glad på mig när jag kräset letar mig fram i drivorna med granar. Men har man en gång köpt en kungsgran så kan man bara inte nöja sig med en "vanlig" gran, så är det bara. Så på söndag så får alla granförsäljare se upp, för då ska jag ut på jakt, med eller utan sambo...
Vi har varit hemma två veckor nu och jag fattar inte vart tiden har tagit vägen. Men jag ligger nog i fas med vad jag planerat. Alla julklappar är köpta så nu är det maten kvar. Julafton firas hemma. Har sagt att så länge Maja är liten så åker jag ingenstans. Är ledig den 23 då hela familjen myser med julmusik (Carola förstås), fixa skinkan, dricka glögg, slå in paket och förstås bingolotto! en tradition fast man aldrig vinner(i år kanske)första skinkmackan som man kan dö för, så himla gott. En vecka senare vill man inte se en skinkmacka igen, likadant varje år;).Imorgon blir det att ta med lite julskivor till jobbet och plåga kunderna med Carola...

16 december 2009

Svartvitt


Tog många svartvita bilder på resan. Tycker dem blir så fina. Ska förstora upp på canvas tavlor. Någon till mormor i julklapp och till oss själva.


Anders och Maja på stranden i kao lak. Vi var nästan alltid själva på denna långa strand, underbart...


Här är Maja på stranden Hat nai hai nära rawai. Där var vi första dagen vi kom ner.

Lucia och pepparkaksbak


Lucia firande på Majas dagis. Det sista för dagsibarnen. Nästa år så går dem i sexårs. Kändes lite sorgligt. Maja och bästisen Iris.



Maja i sin luciakrona med röttglitter. Så fin...



Maja bjöd in Kompisarna Edvin och Ella på lite pepparkaksbak. Det blev mycket degätande men även några finna pepparkakor.

Julsaker 10% i majasrum


Tomtar på flugsvampar och tomtar finns några kvar. Pris från 22:-



Skylt med godjul 99:-



Lucia är ju över men visst är dem söta! Små 89:- stor 129:-



Träskylt "godjul" 99:-

08 december 2009

Drömmar

Snart är det jul som jag ÄLSKAR. Men i år så känns det lite konstigt när man nyss låg i solen med en drink i handen. Jag har redan börjat planera för en ny tripp till thailand. Kanske redan om ett år, eller så finns tanken att när Maja går i typ tvåan så finns det faktiskt två svenska skolor på kho lanta. Tänk att åka dit och vara i ca tre månader, maja går i skolan, jag kan ju alltid ta med saxen och Anders får väl hitta på nått. Det skulle vara så sjukt häftigt. Fast jag vet inte om jag vågar yppa det till mormor för då skulle hon nog få slag. Så det är bara att börja att spara för det är nog inte gratis för Maja att gå i skolan där. Tillbaka till verkligheten så är det bara jobb och jobb. Dem sista veckorna inför julen är ju alltid lika tuffa. Långa dar på jobbet med knappt någon lucka kvar så det blir nog att få jobba helger också om jag ska hinna fixa alla kunder innan jul. Och jag måste finna en tid för att fixa naglarna också. Dem klarade nästan hela resan, men nu ser dem för hemska ut. Så det blir nog en tur till hagebycentrum i helgen.

07 december 2009

Saà wa de kaà!


Alltid gott med kalla drinkar. Min är den i kokosnöten. Dem flesta drinkarna kostade mellan 100-150 bath. 100 bath ca 22kr. Man fattar inte hur billigt det är, och så får man höra från vissa att det blivit dyrare!! Hallå! dem kanske har höjt med 3 kronor...



Stranden nedanför vårat hotell i kao lak var nästan alltid öde. Otroligt vackert med en strand för oss själva.



Kan det bli härligare...



Vi var på båtutflykt en av dem sista dagarna till några öar utanför phuket. Bland annat koh kai. Där kan man mata fiskarna med banan och bröd. Dem blir alldeles tokiga och naffsar en på benen också. Maja tyckte det var det bästa på hela resan att få mata fiskarna.



I Karon finns det en minigolfbana utan dess like. "Dino park". En häftig bana med dinosaurer. Vi gick den en tidig eftermiddag då det säkert va 35 grader och svetten fullkomligt rann ut efter ryggraden. Men vad gör man inte för att göra sitt barn nöjd;)

05 december 2009

Thailands bilder


Maja hittade en liten kompis på en resturang inne i saladan, byn på koh lanta. Dem hade jätte kul fast språket inte funkade. Hon heter Kim poo.



Apor är väl härliga, speciellt när dem är så här närgångna.



Många kalla drinkar blev det. Majas favorit blev lemonjuice.


Det obligatoriska färdmedlet tuk tuk!



Maja framför en longtailbåt i Rawai.

02 december 2009

Åter på svensk mark

Hej! Nu var man hemma igen. Tycker faktiskt att dem här veckorna har varit väldigt bra planerade. Bor man på samma ställe så tycker iallafall jag att tiden springer iväg, men nu när man flyttat runt lite så hinner man mer känns det som. Vi började med två nätter på rawai beach, sedan åkte vi båt till kho lanta och var där sex nätter. Bodde jätte mysigt på en mindre bungalow anläggning. "Lanta summer house". Kändes väldigt familjärt och dem var jätte gulliga mot Maja. Tyvärr så regnade det två hela dar så då åkte vi runt lite och såg apshow och red elefant. Får ju hitta på lite annat när man inte kan bada. Sedan åkte vi buss till kao lak där vi bodde lyxigt på "orcide beach resort". Många gillar ju att få känna sig lite lyxig men jag tycker nog det familjära är bättre. Det blir för opersonligt med dessa stora resorter där personalen nästan står i givakt när man går förbi. Fast om man gillar att bo långt från solstols stränder och försäljare så kan jag rekomendera stället. För vi var nästan ensamma varje gång vi gick ner till stranden och den var jätte fin. Gillar ju att ligga på stranden och promenera framför att ligga på pool området. Vi hyrde moppe några dar och det gillade Maja. Alla på samma, är lite feg att köra själv så Anders fick ha ansvaret för oss alla. Kan säga att jag inte talade om för mormor detta föränn vi hade lämnat tillbaks den. Är ju dumt att oroa i onödan. Vi avslutade resan med två dar på karon. Och kommer man ifrån en öde strand till detta gytter av solstolar där man knappt kan ta sig imellan om man vill ner och bada så får man ju panik. Kan INTE fatta att någon vill bo där HELA sin semester. Ett par dar är MAX vad man klarar av. Så nu är man hemma, känner mig nöjd och ganska utvilad, fast lite besviken över att mina planer av svenska barnfamiljer på våra boenden gick upp i rök. Men tycker nog att maja klarade sig bra ändå. Som sagt så är ju thailändarna otroligt barnvänliga. Gick man och shoppa så hade dem stenkoll på var Maja var någonstans. Började man leta eller ropade på maja så var dem där och pekade eller sa att hon sitter här. Då hade hon hittat en liten thai kompis som hon börjat leka med. Så var det hela tiden, så man behövde inte vara så orolig att hon skulle komma bort. Så nu är det bara att börja spara till nästa resa, kan ju bli en tripp till grekland nästa sommar...