Majasrum

Majasrum
Välkommen till min blogg. Här blandar jag friskt av allt jag tycker om. Mat, inredning, resor, hår, och så klart min familj!

31 december 2010

Snart är det slut...

...på detta år! Som alltid säger man ju att det gått fort, men visst har det det! Mycket har hänt, tappade tänder,Maja förstås, och det var ett flertal. Vi var ju till Kroatien med kusinerna i juni, missade midsommar här hemma, men det gick bra. Blir väl att återgå till dem vanliga traditionerna detta år. Alltså blir det väl Grymön som får besök runt midsommarstången. Alla kompisar glada, som fick hitta på annat förra gången. Sedan så fyllde maja 6 år, började skolan(!) fattar det knappt själv. Själv fyllde jag 38(!) fick en systemkamera. Älskar att fota. Och nu i julklapp fick jag tre fotoböcker, så nu börjar jag fatta ett o annat om alla inställningar. Hösten avslutades med en tripp till London, och det var inte sista gången jag åkte dit. Hoppas jag kommer iväg till våren, skulle va så kul! Och så gick ju julen förbi så fort. jag älskar verkligen julen, speciellt dagarna innan, dem är bäst. Nu sitter man här den sista dagen för detta år. Och jag känner mig väldigt nöjd, och tänker inte lova en massa, för det går aldrig att hålla. kanske bara att jag ska återgå efter dessa svullodagar till min vanliga proteindiet. Lite skridskoåkning har vi hunnit med idag, Ella var också med och var jätte duktig. Sedan gick vi hem och barnen fick varmchoklad, vi också, men vår spettsade jag med lite rom...gott! Nu blir det snart att lägga sig i ett varmt skumbad och göra sig snygg inför kvällen som kommer att firas i brånnestad hos kompisar.
GOTT NYTT ÅR!! önskar jag er alla.

Bilder före, under o efter jul 2010

 Maja lussade lite för oss. Sjöng jätte fint!
 Maja och bästisen Iris åkte(!)skridskor dan före julafton. Dem ramlade mest hela tiden.
 Julafton firades hos svåger i Västerås. Här är hela familjen Genschou!
 Maja, Sara och Elsa. (Maja lite sur för Elsa ville inte sitta i hennes knä)
 Maja vågade sitta hos "riktiga"tomten. Hon sa inget då, men då mormor frågade om tomten kom så sa hon att det faktiskt var farbror Magnus som va tomte. Så då va det avslöjat!
 Det dingnande julbordet, blir ju mätt bara man tittar på all mat!
 Två glada svägerskor, Marie & jag.
 Maja hos mormor på juldagen, här blev det ju mera klappar, inte dumt alls!
 Moster Anna ville också va med o dela ut klapparna.
 Vi hade några julklappar kvar då Edvin & Ella va hos på annandagen. Så tänk så kul, klappar tre dar i rad!
 Ella & Maja
 Första trippen till Sörsjön. Maja & Ella åkte för fullt.


 Gott med varm choklad! Och lyxiga mamma(jag)hade tagit med grädde i en glasburk, och efter än hel del skakande så hade vi lättvispad grädde, kan det bli bättre! Överkurs enligt A!
Edvin frös så han ville inte åka mera efter korvgrillningen. Och jag frös ganska så mycket om tårna, så det gjorde inget att han ville åka hem!

15 december 2010

Julrea i MajasRum

Kom in till "MajasRum", där har jag halva priset på alla julsaker!! Så alla är välkomna in & fynda, kanske hittar du nån julklapp...

12 december 2010

Förrätt & efterrätt






 En god förrätt där du lägger en skiva chevréost i botten på en portionsform, på den en persikohalva och på den en skiva camenberost. In i ugnen i ca 10 till 15 minuter i 200 grader, tills osten smält lite. Ta ut och dekorera med hackade valnötter och ringla honung över. Servera med en bädd av ruccolasallat och smulad chevré, ringla honung över. Rosta några skivor lufttorkad skinka i ugnen och servera till.
Egen hallonsorbet. Mixa 250 gram frysta hallon med 2 msk florsocker och saften av 1 apelsin och en halv kruka basilika. Servera i glas med en kula vaniljglass och dekorera med choklad och citronmeliss.
JÄTTE GOTT!!

10 december 2010

Fredag

Och så var det fredag igen...härligt med helg. Har så många planer för denna helg. Först så ska vi ha gäster på lördag kväll, men innan så ska jag hinna fixa följande: köpa gran, klä gran(helst) pynta, ner på stan o köpa ett par curling kängor(som jag tänkt köpa i London, fanns ej), köpa nytt pynt(vitt) till granen, baka julgodis... Och så hinna fixa käk till kvällen...tror kanske att jag måste hoppa några grejer. Vi har ju söndagen oxå förstås. Men då kommer mina föräldrar in och vi ska hjälpa dem o köpa ett Wii till syrran. Sedan ska dem ta Maja så A och jag kan fixa dem sista julklapparna, och sedan vill jag hinna med att åka ner till Sörping för att klippa min farfar....ingen stress här inte;) andas lungt, djupa andetag allt går...ha en jätte skön helg alla!

07 december 2010

Nya vardagrummet




Är så nöjd med vårat ommålade o tapetserade vardagsrum. Är inne i en vit period, vill ha det så ljust som möjligt, så nu känns rummet "större". Ska bara köpa in nya kulor till granen, kan ju inte ha rött o guld nu;) så det blir att ha silver o vita kulor! A tycker väl det är onödigt, men han förstår ju inte,hahaha!!





05 december 2010

London




Blandade bilder från våran tripp till London
 Utanför vårat hotell
 Första pubbesöket, blev inte så många eftersom barn inte är välkommna på dem flesta.
 Kvällsrunda med lite shopping på oxfordstreet
 Mycke julbelysning...
 ...mera...
 Maja inne på disney affären, så mysigt det var där.
Piccadilly circus

 Ett besök på madame tussaud, ett måste!



 Utanför Hamleys, där ville Maja stanna!


 Väntar på att "Mama mia" ska börja...


 En rundtur med dem röda bussarna

 Mina kära föräldrar utanför slottet. Hoppas dem är nöjda med våran resa.
 Ett av många besök på "starbucks" där var kaffet iallafall gott!
 En väldigt tam ekorre i Hyde park
 På väg genom Hyde park...
...till tunnelbanan för vidare transport till flyget.

Vi hade det jätte bra i London. Det var min första gång men garanterat INTE den sista.
Måsta tillbaka, men ska nog åka med en kompis, och utan man & barn. Någon som uppskattar shopping, och det gjorde inte Maja. Förrutom då när vi va inne på "Hamleys" och i Disney affären. Där gick det bra att vara. Många hade tippsat mig om "Primark"typ som Ullared. Men det gick ju knappt att ta sig runt. Har nog aldrig sett så mycket folk och vilka köer, det ska vi inte tala om. Men såå mycket skit dem hade, visst kunde man fynda, om man nu orka gå omkring där inne o trängas. Och den tiden hade inte jag med ett tjurigt barn som inte ville gå in. Så det blir att åka tillbaka till våren. Nån som vill följa med?
Får inte glömma att säga att vi var på "Mama mia", SÅ BRA!!!Mormor o morfar var jätte glada att få gå och se den. Och Maja sjöng med, liksom jag. Så jag tror nog att alla var nöjda med våran lilla tripp.