Majasrum

Majasrum
Välkommen till min blogg. Här blandar jag friskt av allt jag tycker om. Mat, inredning, resor, hår, och så klart min familj!

31 mars 2011

Tulpaner & påskliljor...

Visst känns det som vår när påskliljorna är här!! Blandade med tulpaner och la det i ett Zinkfat, lite annorlunda upplägg. Älskar att vi går mot ljusare tider och att värmen är på väg.

Påskgodis till kunderna!

Nu lär mina kunder bli glada...fyllde på min skål med en massa godisägg. Det är ju inte långt till påsk och jag hoppas verkligen att vädergubbarna kommer att ha rätt!! Det ska ju bli sommarvärme lagom till påsk...hurra!! Annars tycker jag att det känns konstigt att det bara är en vecka mellan påsk och Valborg....!? Vad beror det på att påsken är så olika varje år?? Nån som vet? Nått med fullmåne var det nån som sa, jag vet faktiskt inte, men man borde kanske veta...!!

29 mars 2011

Villa Fridhem!

Ikväll ska jag iväg till Villa Fridhem för en härlig kväll med vattengympa, bubbelpool och en massa tjatter med tjejerna från gympan. Ska bli så kul. Härligt med ett avbrott i vardagen, lite lyxigt faktiskt! Det är sånt man borde göra oftare, eller hur?! Kanske är det inte första eller sista gången vi gör det här.


Sedan kan jag tala om att det blir en TJEJKVÄLL på HÅRCENTER. Boka in ONS 11 MAJ kl 18.30. Hanna-Märtha kommer med "house of lola", Melles silversmycken, Johannaskortmakeri och min inredning i MajasRum. Jag bjuder på dryck och nått att tugga till. Ta med vännerna och kom på en mysig kväll. Meddela gärna om ni kan komma. Ring mig på jobbet 011-163050 eller sms mig på 0705-921320. Hoppas att just DU kommer!! Kramar Helene

27 mars 2011

Tropicariet




Tog en sväng till tropicariet idag. Blåste ju jätte kallt så vi ville vara inne och göra nått. Så ut till kolmården och gosa lite med ormarna, NOT!! alltså...jag kan knappt gå förbi ormarna utan att få rysningar, och varför ska det vara så skum belysning, man skulle ju inte se om det låg nått o slingra sig i ett hörn. OCH tänk om det finns nån dåre som skulle få för sig att mixtra lite med låsen, hallå, jag hoppas det finns larm på alla glasmontrar. Måste fråga Johanna som brukar extra knäcka där ute, det borde hon ju veta. Obehagligt är det iallafall. Men Maja tycker det är jätte kul, men hon har väl inte vett att va rädd! Fast skulle det smita ut en orm så skulle hon nog inte skratta så länge.
Nu längtar man tills att djurparken öppnar, undrar om dem håller öppet nått under påsklovet, nån som vet?








Dolly


Här har vi Dolly, en av Majas marsvin. Jätte söt och så pratar hon massor. Molly ville inte va med på bild:) Dolly är lite lockig i pälsen, medans Molly är en virvel. Vi håller på med dem ganska så mycket så att dem ska bli tama. På mig har dem redan hunnit med att både bajsa och kissa, inte lika roligt som Maja tycktes tycka.



24 mars 2011

Lite vårnytt i MajasRum


Har precis fått in lite nytt! Mer är på ingång men detta fick jag hem nu i dagarna.

 Lykta 3 set 199:- eller styck fr 59:-


"Välkommen" skylt 59:- vit el mörkgrå.

 Jätte läckra plåtburkar, stor 72:- liten 59:- eller båda för 119:-


 Dessa söta krokar ska nog upp i min hall så småningom. Pris 69:-



Små minibrickor "cupcake" 49:-


 Små plåthjärtan med änglar 19:-


Ni är alla välkomna in till Majasrum som finns hos mig på Hårcenter.Kommer att ha en tjejkväll någon gång i slutet av april eller början av maj. Melle är tillfrågad som varit med förr med sina silversmycken, även Johannaskortmakeri, hoppas på någon mer, kanske kan jag fixa så att Hanna-Märtha kommer med "House of lola", skulle ju va jätte roligt. Vi får hålla tummarna för det. Ha det gott alla, och så hoppas vi att solen lyser hela helgen.

23 mars 2011

Inflyttning snart...

...av våra marsvin som vi ska hämta ikväll efter circus träningen. Maja har tjatat och tjatat så igår var vi på arken zoo i Hageby och införskaffade allt möjligt. Hälften behövde vi säkert inte, men jag är ju lätt lurad:) Och inte blev det billigt!  Mycket är ju en engångskostnad som tur är. Men dem har ju vett att ta betalt, speciellt för hö!! Jag betalade 79:- för två små påsar med fluffigt hö i, medans min kollega köper en jätte bal till sina hästar för 25:-. Så nästa gång blir det att fylla garaget med en stor höbal! Så dem tjänar mulltom på att sälja hö kan jag tala om. Men skämt o sido! det ska bli jätte kul att få hem Molly och Dolly ikväll. Maja lär väl inte vilja gå o lägga sig i första taget. Och imorgon så kommer mormor och morfar förbi innan dem ska bli fina i håret för att hälsa på dem små liven. Det ska även bli kul att se om A kommer att våga hålla dem, tror inte det om jag får gissa, hahaha!! Så snart lär ni också få se dem här på bloggen, var så säkra! Ha en skön onsdag, själv är jag ledig, tjohoo!!

Helgens nöje!


I helgen så massakerade vi våra träd. Dem som kan detta skulle säkert gråta blod om dem fick se hur vi behandlar våra träd, hahaha! Men varje sommar så blir dem så gröna och fina med massor av frukt ändå! Maja passade på att "njuta" av den sista (hoppas jag) snön som kom. Och klättra i träd är ju kul.






Lammfilé med rostade rotsaker & rödvinssås


I lördags gjorde jag detta till middag. Lammfilé som jag köpte på citygross. Tyvärr inte färskt men fryst gick jätte bra. Fileerna är ju jätte små och smala, så jag rulla in dem i rosmarin och vitlök och band ihop dem till en tjockare filé. Brynte dem i stekpannan och sedan in i ugnen tills dem vissade 55 grader. Till det rostade jag olika rotsaker med sötpotatis som är så gott.  Rödvinssåsen gjorde jag så här: Fräs scharlottenlök, vitlök,tomatpure och morötter en stund. Häll sedan på vatten, rött vin, oxfond och lite råsocker. Redusera till hälften och sedan hällde jag i lite grädde, (som man inte brukar ha) men den blev så himla god. Hällde även i stekfettet efter lammet. Super god mat kan jag säga. Nästa gång ska jag köra på lammracks, om jag hittar det vill säga.



Till efterrätt så gjorde jag en chokladmousse från alpnäringen som är fettfri och faktiskt jätte god. 

19 mars 2011

Mia Skäringer - Stygn

Var ju förra helgen och såg Mia. Lyssna på denna sång, jätte bra!

Härliga lördag!!

Solen skiner och har nyss varit ute på en promenad. Åt en glass, såå gott i solen. Ikväll ska jag laga lammfilé med rostade rotfrukter. Har aldrig lagat lamm så det ska bli jätte kul. Tyvärr så fanns det inte något färskt så det blev lite fryst från Nya zeeland. Ska väl gå att äta ändå;) Lägger upp bilder imorgon på maten.

Vad tyckte ni om Let´s dance igår då? Själv så hade jag ju Tina som favvo. Mest bara för att hon dansa med Tobias. han är ju bara såå BÄST!! Honom skulle jag vilja ha som bästis. Han verkar ju så mysig och så kan han lära mig en rumba, hihihi!! Så nu hejar jag nog på Jessica, för alla andra här hemma hejar på Frank. Go Jessica Go!!

Imorgon ska vi kolla in dem små marsvinen, se vilka vi ska välja. Får dem kanske nästa helg, hoppas jag iallafall. En tjej på gympan hade en gammal bur som jag skulle få köpa, så nu är det fixat o klart. Bara att ordna hö och pellets och lite andra grejer. Maja längtar efter Molly och Dolly!!

Njut av lördagen och ha en underbar söndag. Kramar till er alla!

16 mars 2011

Kusin, tulpaner och jag

 Maja och minsta kusinen Elsa när svärmor fyllde år.





Man kan ju inte annat än älska tulpaner! Och nu är favorit färgen rosa...

 ...märks även på lite detaljer i vardagsrummet. Kanske inte Anders favorit färg, men jag tycker det är så fint och så känns det lite vårligt och det är ju inte fel.


Och så här ser jag ut nu. Men ska kanske spara lite på håret så att jag kan få lite lockar till sommaren. Ingen skulle bli gladare än dottern. Hon frågar ofta när jag ska få tillbaka mina lockar. Men tyvärr så växer ju inte håret så fort som hon skulle önska:)

Carola - Främling

En riktig klassiker. Var 11 år och blev helt såld. Har sedan dess följt henne genom åren. Och snart smäller det i Loui dee geer hallen i april.

12 mars 2011

Har haft den bästa kvällen på länge. Finner nästan inga ord för hur bra Mia Skäringe va ikväll. Och något som jag inte visste var att hon sjunger, och jätte bra dessutom. En otroligt bra kväll där man skrattade samtidigt som man hade nära till tårar också. Är väldigt glad att jag gick och såg henne. Köpte faktiskt hennes skiva, den ska lyssnas på imorgon. Texterna gick in i hjärtat. Kvällen avslutades med mat på ASKEN, jätte gott! Tack tjejerna från gympa gänget för en skön kväll i skrattens tecken, och visst är vi nöjda med hur vi är, med eller utan playdo mage!!

11 mars 2011

Marsvin

Idag kom en kund in på jobbet med marsvin som var fyra veckor gamla. Dem var sååå söööta. Maja har länge velat haft ett djur och då passar ju ett litet marsvin perfekt. Har själv aldrig haft ett djur i bur. Uppväxt med katt och det går aldrig A med på. Men nu vill jag också ha ett marsvin, höll nästan på att ta en på en gång. Måste övertala A att vi MÅSTE ge Maja en liten marsvins bebis. Har ni några erfarenheter av marsvin?? Kom med tips isåfall, tack!!

I kväll är Maja o jag själva. A ska på hockey, så vi ska mysa med skumbad, godis, och fruktsallad med grädde. Och så förstås Let's Dance, våran favvo. Jag läste i tidningen i går att nästa fredag så ska Carola va med och sjunga till danserna. Kan ju inte bli bättre om ni frågar mig, Hahaha! Hon är ju bara bäst. Så det så!!
Ha nu en skön helg alla! Kramizar!

10 mars 2011

Torsdag och....

...snart är det lördag. Då ska jag och några tjejer från träningen gå och se Mia Skärringe. Det ska bli så himla kul. Skulle ju gått i höstas men då gick hon in i "väggen". Så nu är ju mina förväntningar sky höga. Men jag tror inte att någon lär bli besviken.
Efter ska vi alla gå ut och käka på Asken, har inte varit där men hört att maten ska va jätte bra. Eftersom vi ska på den tidiga showen så hinner jag hem till Schlager finalen!! Hur skulle det annars gått? Nu behöver jag ju inte tänka på det iallafall...tur!!

Ska i helgen försöka börja med hallen...(tapeten har legat under sängen i 2(!)år). Måste ta tag i detta NU. Skruva ner allt och måla vitt och upp med tapeten...tar väl inte mer än ett par timmar, eller;) Har tänkt att vi i familjen ska gå in källarvägen så att hallen blir ren från alla j..la skor(alla mina, nästan iallafall) blir såå trött på att det är så trångt. Så när hallen är klar så tänkte jag måla om i sovrummet, vet inte vad A säger om det än:) kan ju hoppas att han tycker att det ska bli Jätte kul, eller hur?
Hoppas ni alla får en härlig torsdag!! Kram

06 mars 2011

Solen skiner...

...och här har man vart inne hela dan. Visst, jag vet jag är inte riktigt klok. Men det har varit en riktig slappardag. Mest legat i sängen och sett på skidor. Först vasaloppet, som faktiskt är en tradition att titta på. Sedan har det fortsatt med skytte och femmilen. Där i mellan har Västeråsborna varit här och fikat, och nu på eftermiddan så var Johanna och Björn här och fika. Resten av kladdkakan slängde jag in i frysen. Imorgon är en annan dag som sagt. Får ta i ordentligt ikväll på träningen, så att min ångest dämpas över allt jag syndat på i helgen, fy på mej!!

Vad tyckte ni om "andra chansen" då?
Jag tycker ju att reglerna med dueller förstör hela skiten. Inte rättvist alls.  Smaken är ju som baken, men jag hävdar bestämt att "love generation" skulle haft bäst chans i Tyskland, även om jag inte har den som personlig favorit. För där tycker jag faktiskt att Sara Varga har en fantastisk låt(funkar inte i Tyskland) och även "The moniker" är ju hur glad som helst. Och dem två gick ju vidare(!) . Men jag tror att Eric tar hem hela skiten, tyvärr!! Vi får vänta och se, nästa helg smäller det.  Ha en härlig söndagskväll alla!

04 mars 2011

Brudarna och en topp från House of lola!





Maja och Sara myser inför Lets dance som börjar snart. Härligt med fredagskvällar. Imorgon bär det iväg till badhuset, sedan ska vi fira farmor/svärmor som fyller år imorgon. 



Toppen från House of lola som jag fick häromdan. SÅÅ fin!! Älskar den. 



Circusträning!


Sara följde med på Majas circus träning nu i onsdags. Jätte kul tyckte tjejerna som hoppa omkring för fullt. Sara kunde ju det här med att hjula vilket Maja övar o övar på. Men till sommaren så ska nog det gå. Träning ger färdighet som det heter. När man ser vad dem kan så kan jag ju säga att JAG inte skulle komma så långt ner i splitt eller spagat, hallå!! akuten nästa om jag skulle försöka, hahaha!!










House of lola kläder!




Nu har mina kläder från House of lola kommit. Topp och kofta till mig och klänning o kjol till Maja. Ska ha ett party mån 14 mars hemma hos mig kl 19.00. Är ni intresserade att komma, kontakta mig på 011-163014 el 0705-921320. Dem har jätte fina kläder o det kommer lite nytt nu i mars, ska bli så kul o se.








02 mars 2011

Äntligen...

...så har Sara kommit. Maja är i extas, en duracellkanin, tagit uppåttjak, slagit slint, kalla det vad som helst men man kan inte ta fel vad dottern tycker om våran gäst Hahaha!! Ingen är gladare just nu än Maja om jag säger så. Nu sitter dem vid datan o lyssnar på schlager låtarna och spelar spel. Imorgon ska vi till busfabriken, hoppas det är lungt där nu när sportlovet är över. Jag börjar inte jobbar förrän vid tre, så det ska bli jätte skönt. Ska se om jag hinner ladda upp nya bilder imorgon. Fota lite idag på circusen och så har mina/våra kläder från "House of lola" kommit. Dem ska ni få se. Jätte snygga!
Allt gott till er!

01 mars 2011

Carola Häggkvist - Women In Love (HD)

detta är min stora idol, och snart ska jag se henne live i Norrköping. Längtar...

Kaffe...

...så gott det kan va med kaffe. Har en underbar kaffeautomat på jobbet, så att fixa en kopp går på sekunder. Kan det bli bättre, eller?? Tyvärr så kanske man dricker på tok för mycket kaffe.
Just nu har jag för en gångs skull lunchrast. Händer inte så ofta. Så här sitter man med en kopp kaffe(!) och ätit en allevobar. Vilken lunch va!! Dem är ju så goda, som att äta godis och det är ju inte helt fel, hihihi!

Maja har lite svårt att sova just nu, mycket som rör sig i hennes huvud. Bästa kusinen Sara ska komma till oss imorgon med tåget från V-rås. Dem har sportlov och Maja har fått ledigt tor o fre. Så imorgon ska Sara följa med på circusträningen, sedan på tor ska vi till Busfabriken på fm då jag inte börjar jobba förrän vid halvtre. Efter det så tänkte jag att dem kunde "praoa" hos mig. Fredag blir det kanske skridskoåkning och mys på kvällen med Lets dance. Och lördag blir det badhuset, efter det så ska svärmor firas. Låter som om dem här närmsta dagarna kommer att springa förbi, eller hur!?
Så nu har Maja gumman nerräkning tills Sara kommer, och hon planerar redan för hennes tur att åka tåget själv, även om det kommer att dröja några år tills dess!