Majasrum

Majasrum
Välkommen till min blogg. Här blandar jag friskt av allt jag tycker om. Mat, inredning, resor, hår, och så klart min familj!

30 juli 2011

Grönan och utflykt till Ängsö



Våran dag till Grönan blev jätte lyckad. Tur med vädret, kanske lite för varmt:) 

Lina och Maja 


Fattar inte hur alla är skapta, för jag skulle inte åka denna för hur mycket pengar som helst! Här är det Anders, Magnus, Anna och Sara som åker "extreme". Not me!!


Lina och Maja åker lilla höjd skräcken.


Nu ska ni inte tro att jag kissade på mig när jag åkte "vilda musen", för det gjorde jag INTE!! det som hända var att jag stoppade i Majas sluschflaska i min väska. Och det fanns lite kvar i den och när jag spände på säkerhetsbygeln så vippade den ner så när vi började åka rann allt ut och rätt ner i mitt knä, JÄTTE KUL!! NOT!! Jag lovar, det var faktiskt så det var, ärligt. Så där fick jag gå till det torkade och det tog ju ett tag. Så det var nog många som fick sig ett skratt när dem såg mig, men det bjöd jag på:) Men om inte det var nog så var jag med om en nära döden upplevelse när vi skulle åka jetline. Jag gillar verkligen bergodalbanor men när vi skulle åka så stannade den högst upp på toppen. Och där fick vi sitta,(kändes som en evighet) kanske 5 till 10 minuter. Har aldrig varit så rädd kan jag säga. Panik och tårarna kom. Kusinerna skrattade mest och tyckte utsikten var fin. Vi trodde först att vi skulle behöva gå av,(skulle aldrig gjort det), men det kom upp två killar för att hålla oss lugna och talade om att det var ett stop som snart skulle fixas! Helvete så rädd jag var. Men till slut så åkte vi iväg och det gick bra, men jag åker inte den igen. Hade ju passat bra om det var under den åkturen som jag blev ner spilld, för då hade ju alla garanterat trott att jag kissat på mig på riktigt:)




Idag var vi på utflykt till Ängsö där vi gick en promenad i det gröna. Jätte fint.



Eva och Sara myser på klipporna.


Och även A o Maja myste lite grann.


Visst är det gott med fika när man är borta. Vädret var inte så kul när vi åkte ut, men väl där så sprack det upp och blev soligt och varmt.



Bröderna grus...Anders och Magnus


Fotade en hel del natur bilder. Ska fixa till dem när jag kommer hem och kan redigera dem ordentligt. Älskar verkligen att fota ute i naturen. Och ska önska mig ett macro objektiv, gu va kul jag ska ha då:)


28 juli 2011

Hackad....:(

Tror att min blogg blivit kapad. Som ni sett har det kommit en massa inlägg som jag inte har med att göra. Så jävla tråkigt. Men som tur är så har man goda vänner som kan hjälpa mig. Nu har Björn hjälpt mig med nytt lösen så jag hoppas inte att fler konstiga inlägg kommer. Tusen tack Björn!!

26 juli 2011

Brunett igen!

Då var man mörkhårig igen. Tyckte att jag blivit lite väl blond, så en liten(!) förändring kom väl till pass! Vad Maja tyckte, kan vi väl säga va lika som sist. Jag är JÄTTE FUL!! Bara så ni vet:)Från Barn o fyllon får man väl alltid höra sanningen, eller?! Och så har jag tänkt att låta håret växa, och kanske ska jag sätta i löshår(40-årskris!)Har aldrig haft långt hår. Och tro nu inte att jag tänkt mig att skaffa hår typ "Montazami" ,inte en chans! Lite lagom långt och mörkt ska det va. Ni får vänta o se:) Och jag kanske hinner ändra mig. Brukar ju få infall och tröttna ganska så fort. Så det är kanske snagg nästa vecka, Hahaha!!

Imorgon ska vi iallafall åka till Västerås. Sara har ju varit hos oss sedan i lördags. Maja njuter för fullt! Just nu hör jag dem berätta godnattsagor för varandra. Livlig fantasi har dem kan jag lova:) Idag har dem varit på badhuset hela dan med A,så dem är ganska trötta nu. Tidigare ikväll så var vi och lämnade Dolly och Molly hos Farmor o farfar. Så nu står buren på deras altan. Tror dem inte tyckte om att åka bil, för det peps ganska bra från bak i bilen:) Lite åksjuka kanske...!
Nä nu ska jag lägga mig, lär bli en lång dag imorgon.

24 juli 2011

En helg i sorgens tecken.

Man hittar inte ord för det som hänt i Norge. Läser o förstår inte att något sådant kan inträffa. Känner såå för dem anhöriga som måste leva med detta. Man läser o få se en bild på "monstret", men det konstiga är ju att han inte ser ut som ett monster med horn! För det är ju det man tror att dem gör. För hur kan en "vanlig" kille göra något sådant?! Vem kan förstå? Tänker på alla i Norge. Låt oss alla hålla en tyst minut i morgon kl tolv!

18 juli 2011

Regnig måndag

Regn o mera regn:( så tråkigt, även att jag nu jobbar. Allt är ju lättare när solen får lysa. Hoppas verkligen den kommer tillbaka snart. Anders tog Maja och drog till badhuset idag. Då är hon mer än nöjd. Hon tycker det är så kul nu när hon kan simma och vågar hoppa i där hon inte står. Vill verkligen inte föra över min rädsla på henne. Själv kan jag inte ens hålla andan(!) jag drunknar, jag lovar. Kan inte dyka heller. Och badar inte där jag inte kan stå! Skulle ALDRIG hoppa i från nån båt långt ut till havs(ser mysigt ut) man vet ju aldrig vad som simmar under fötterna!! Skulle nån börja nynna på Hajen signaturen så kan jag lova att jag fort som satan är uppe på land:) Fast jag VET att det inte finns hajar i svenska vatten. Kan bara inte hjälpat!! Kanske har jag blivit biten av en haj i ett tidigare liv(!) vem vet!!
Nu ska jag klippa min sista kund för dagen sedan hem o jogga en runda! Tjingeling!!

15 juli 2011

Vad tiden går...


Man kan ju undra vart tiden tar vägen. Våran Prinsessan fyller ju snart 7 år! Här är hon bara 1 dag gammal. Känns ju inte som  det är snart sju år sedan man låg där o "plågades":) Och ut kom världens finaste lilla tjej. Skulle jätte gärna göra om det men som ni vet så är ju inte alla lika lyckligt lottade att kunna få syskon. Är såå jätte glad att vi fick våran Maja!



14 juli 2011

sommarbilder

 Förra veckan fick vi komma ut till Iris och hälsa på. Maja var överlycklig för att få träffa Iris på hennes land i Gryt. En härlig dag med sol och bad fick vi.



 Här har vi lilla Ella som efter dem här bilderna togs fått armen i gips:( Inget kul nu när det är sommar och man vill bada. Men oturen var framme när hon var hos oss och hoppade i studsmattan.



 Fika måste man ju göra när man är och badar. Väldigt viktigt tycker barnen och ville fika på en gång:)


 Och så här glada kan man ju va om man får plats tre stycken i en brasse stol!


 Våran Elsa kom och hälsade på oss i helgen som var. En väldigt glad liten tjej som ska bli stora syster i september.


 Maja busade förfullt med kusin Elsa så hon ville inte sova när det var läggdax. Kanske lite för uppspelt för det.


 Min badflicka som plaskar i våran lilla "pöl".


 När våra kompisar drog till Skåne så passade vi på att bada i deras riktiga pool! Lite skillnad från våran, hahaha!!


 Maja i hoppar tagen. Lycklig för att här kan hon hoppa, och det kan jag säga gjorde hon ett antal gånger:)


Min söta tjej, puss på dej!

11 juli 2011

Glass i solen!

Glass kan man inte få för mycket utav, eller hur? Om jag skulle vinna på lotto ska jag köpa mig en mjukglass maskin att ha i köket. Fatta vilken lyx, glass till frukost, lunch o middag, hahaha!! Kilona skulle ju komma som ett paket på posten, sätta sig fint runt magen. Men det kan jag ta, bara jag får min mjukglass maskin i mitt kök!!



 Iris och Maja på en utflykt till Söderköping för lite glass i solen!

Då är ju detta lite nyttigare att äta. Fick över lite kött en dag som jag strimlade och gjorde en sallad av. I med ruccola, avocado, majs, lök och olivolja och kryddor. Super gott!



05 juli 2011

Våra nya möbler


Är såå jätte nöjd med dem nya ute möblerna på altanen. Nu ska jag bara leta efter en snygg matta också. Nån som vet var jag kan hitta en i grått?




Detta fick jag i midsommar gåva av vännerna.

Nån som vet vad detta är för växt? Jätte läcker tycker jag att den är.

Midsommar 2011

Vet inte vad jag har gjort den sista veckan. Men bloggat är inte en av dem sakerna iallafall. Tiden verkar ha försvunnit för mig:) Men nu är jag här igen. Fixat lite med bilder från våran midsommar på Grymön. En lyckad dag med bra väder. Och våran fem-kamp var rolig med nya grenar. Har jag inte fel så var det den tionde midsommaren som vi firade där med våra vänner. Oj oj oj vad tiden går! Den midsommaren som jag var höggravid med Maja så tokregnade det. Vi hade satt upp presseningar då vi inte hade tak på altanen. Och OJ vad vatten som samlades som vi petade ner med pinnar. Det sköljdes ner som vattenfall. Så den minns man iallafall. Men i år så kom det bara lite lite regn när vi satt och åt på kvällen så då gjorde det inget. Sedan han vi med att åka ner till mitt land och mysa lite vid bryggan. Inget badväder dock, fast Maja doppade benen men ville inte hoppa i!