Majasrum

Majasrum
Välkommen till min blogg. Här blandar jag friskt av allt jag tycker om. Mat, inredning, resor, hår, och så klart min familj!

28 mars 2013

House of lola

Igår kväll visade Eva kläder från House of lola. Älskar verkligen deras kläder. Snygga, sköna, funktionella, tuffa, fina, söta, coola kläder:))
Man kan även köpa kläderna via deras webbshop men jag tycker man behöver prova kläderna på plats. Jag har allt från stl S till L beroende på modell. Igår beställde jag en jätte fin vit topp som är rymlig i modellen så den kunde jag ha i stl S!!! Och DÅ blir man ju liksom lite glad:))
Så kolla in deras hemsida lovar att ni kommer bli nöjda!

Och så var det påsk igen:) blir att skriva en lång inköpslista för imorgon kommer Eva o Magnus och Marie, Magnus o barnen hit. Det blir ingen påskmat utan tema som vi brukar. Och temat imorgon är PLURA:)) så det räcker med CAVA o CIGG;)) hahaha!!! Skämta bara, men jag har förrätten så det är att kolla in recepten. Kanske blir det musslor, men definitivt inte dem små miniålarna han gjorde i lördagens program, kunde knappt titta när dem åt dem små "maskarna":(((

Nu dax att fixa till Maja o skjutsa henne till skolan!!

Kram H

26 mars 2013

Ett stort hål.....

Känns så tomt nu när jag läst klart alla tre böcker om Mr Grey. Dem va såå bra och kan nu bara med spänning vänta på att dem blir film;)) HUR nu det ska gå;;)) men kan hålla med alla att det är Matt Bomer som ska va Mr Grey, kolla in honom, det är HAN, blev nästan lite knäsvag när jag såg bilden på honom på nätet. Hade ingen aning om vem han va, men hoppas att det blir han.
Har ni inte läst böckerna "femtio nyanser".... Så gör det, ni lär INTE bli besvikna, mest lär ni rodna;) hihihi!!

God lässtund vänner:)

Kram H

23 mars 2013

Kvällens mat o vintips

Älskar chèvre....!!!! Så himla gott o enkelt att göra. På med osten på en toast in i ugnen tills det smälter lite. Ringla över honung o strö lite rostade pinjenötter över. Grunda först med lite ruccolasallad. En super god förrätt!!

Sedan blev det en kalvstek som jag brynte först och sedan stoppade in i ugnen på 175 grader tills den nådde 70 grader. Till det serverade jag rostade rotfrukter och en sås på italienska kalvfonden med grädde o crème fraîche, lite salt o vitlök också.

Fick äntligen tag i denna baginbox som jag läst om i veckor. Den var jätte god. Ett tips från mig!

Nu sitter vi i soffan o tittar på fångarna, Majas favvo:)
Imorgon blir det en sväng ner till Sörping för att hälsa på mormor, morfar o moster Anna. Och cosmos förstås, som Maja längtar efter:)

Och kanske hinner vi med att klippa ett till träd....:))

Kram på er!





Dagens Maja

Idag blev det lite shopping av vårkläder till dottern. Äntligen så tycker hon att det är "lite" kul att shoppa med mamsen:) Och fortfarande så är det lila som gäller och hon är ju jätte fin. Inte min favorit färg, men hon fick välja själv. Ska bara hitta en snygg vårjacka också, men det får bli en annan dag.

Kram H

17 mars 2013

Se upp i backen!!

Jag skulle jätte gärna vilja träffa den som har bedömt svårighetsgrad på vissa backar. Kan INTE hålla med om att "Gustav" är blå, lite mera röd eller till och med svart i mina ögon:) man fattar verkligen inte hur Anja kan stå på benen i den farten hon åker slalom i;) helt otroligt!
Men jag tog mig ner både en gång o två gånger. Sen hur det ser ut är ju en annan sak;)
För Maja går det över förväntan men i morgon ska hon få lite proffs hjälp. Blir privattränare ett par timmar för henne. Är han snygg så följer jag med, hahaha!!
Men det är faktiskt skönt att vara här (men fråga inte mina vader) härlig luft, vacker natur.
Måste be A om massage på mina ben, är såå öm:(( får verkligen hoppas att man kan gå i morgon;)
Nu är jag hel mätt o lär somna ovaggad ikväll:)

Kram H





13 mars 2013

A piece of cake....

Där hittar ni recepten på matbrödet och på toscakakan. När jag kommer in i en bakperiod så finns där inget stopp....hahaha! Så himla kul, och mycket recept kommer från Leilas bakböcker. Älskar allt hon gör:) ska jag byta yrke så blir det mat o bakning för det är min stora passion:)
Så dagens skörd blev kolakakor, toscakaka, tekakor och dinkelbullar. Luktar ljuvligt här hemma kan jag intyga:) allt detta ska med på resan till Sälen nästa vecka. Ja, jag/vi ska till fjällen, jag som älskar snön....not!!;) men det ska bli roligt, frisk luft o motion har ju ingen dött av. Så se upp i backen, here I come!! För ner kommer man ju alltid som det brukar heta.

Men ibland får man va lite bekväm, så kvällens mat blir torsk med "Abbas" färdiga dill o räksås.
Har testat en gång förut och då med citronsås och lax till det. Maja älska det, så jag hoppas att hon blir lika glad i detta.

Och kan ni tänka er....jag har för engångskull lyckats få en av mina orkidéer att blomma. Eller inte blomma än, men det är många små knoppar. Så jag hoppas att dem inte trillar av;)
Har ju inte världens grönaste fingrar, speciellt om du frågar A....hahaha!
Han tycker att vi bara borde ha konstgjorda blommar:((

Och här kom vintern tillbaka, snön har fallit nästan hela dagen, jätte kul!!! Men men, våren är snart här jag lovar:) fast det inte känns så nu:)

Ha en underbar onsdag!

Missar inte "Sveriges mästerkock" ikväll, mitt favvo program!

Kram H







03 mars 2013

Torskrygg med vitvinssås

Det såldes torskrygg på citygross i veckan, som jag längtat:)
Inte ofta dem har det.
Så lördagens middag blev torsk bakad i ugn, en bulgurotto med trattisar och vitvinssås.

Jag brynte fisken i panna med smör. Salta o peppra och lägg över på ett ugnsfat. I med termometer och ös lite med smör under tiden. Jag hade ugnen på 180 grader tills fisken nådde 50 grader. Blev så perfekt:)
Bulgurotto gjorde jag istället för risotto. Jag blandade i en klick smör, riven parmesan(mycket) och trattisar. Blev en krämig o god Otto;)
Vitvinssås 4 pers
Hacka några champinjoner och en liten gul lök och fräs i smör i en kastrull.
Häll på ca 5 dl fiskbuljong och ca 5 dl vit vin. I med lite hackad persilja, två lager blad och några vitpepparkorn. Koka upp o skumma av lite under tiden den reducerar ner till drygt hälften.
Häll i ca 2 dl grädde och red den med majsenamjöl. Sila såsen, i med lite pressad citron, salta o peppra efter smak.

En god middag blev resultatet och det räckte till matlåda:)
Och nu var det ju mello så då blev det lite efterrätt också, ett måste!
Lite maräng i botten, en god glass, denna gång triumfs päron/mjölkchoklad, grädde och färska hallon. Enkelt o gott!

Sen tyckte jag det var tråkigt att resultatet blev två killar till final, så nu är Louise Hoffsten ensam tjej i finalen. Har det inträffat nån gång innan eller?!
Men som ni vet gillar jag ju Carola och hon ska ju va med på lördag så jag är iallafall jätte nöjd:))
DET ser jag fram emot:)
Nu är det Vasaloppet och slapp i soffan och kanske en skridskotur senare under dan.
Om nu Maja vill följa med förstås!!

Ha en härlig söndag vänner!
Kram H




02 mars 2013

Frukostbröd

Igår gjorde jag degen till frukosten idag. Så smidigt att röra ihop degen och låta det kalljäsa i kylen över natten.

Recept på danska bullar

1/2 paket jäst smular du i en bunke
Häll i 7 1/2 dl vatten, blanda så att jästen löser sig.
I med 1 msk olja och 1 msk honung.
1 tsk salt
4 1/2 dl dinkel mjöl
4 1/2 dl durum vete
1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön

Blanda ihop och sätt in det i kylen över natten.
På morgonen formar du degen till bollar och lägger på en smord plåt.
In i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter

Testa dessa frukost bröd, dem blev jätte goda och det var så enkelt.

Lycka till!