Majasrum

Majasrum
Välkommen till min blogg. Här blandar jag friskt av allt jag tycker om. Mat, inredning, resor, hår, och så klart min familj!

25 september 2013

Nyttigt bröd


Håller på som mest med 5:2 dieten som dem flesta:)) tycker att det går jätte bra, har blivit några kilon ner, jippi!!  Alla normala matdagar kör jag efter Lchf och sedan blir det mycket soppor. Köttsoppa på burk är BARA 60 kalorier per portion!!! Så det har jag bunkrat med, hahaha!!  Sen fick jag en råsaftcentrifug när jag fyllde, så den har jag också använt flitigt. Idag körde jag päron, lime, och broccoli, fantastiskt god!  Och idag har jag bakat både ett mjukt bröd och ett fröknäcke. 
Så varsågoda, här kommer recepten!


Här är receptet till fröknäcke

2dl dinkel eller majsmjöl
1dl solroskärnor 
1dl pumpakärnor
1dl linfrön
1tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja

Blanda ihop och häll sedan ner 2 1/2 dl kokande vatten. Bred ut på bakplåtspapper till så tunt du kan. Grädda sedan ca 1 h på 174 grader.



Mumsigt bröd

200 g linfrön
50 g sesamfrön
50 g mandel
50 g hasselnötter
50 g fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk brödkrydda

Mixa allt till ett "mjöl"
Blanda sedan ner 
50 g smält smör
1 dl crème fraich
250 g keso
6 ägg

Rör ihop till en smet som du sedan fyller en brödform med. Lägg ett smörpapper i formen eller olja mycket. In i ugnen i ca 60-80 minuter i 175 grader.


Ha en underbar dag!

Kram H

14 september 2013

Dagens i Kolmården

Passade på att åka till Kolmården när det var så fint väder. Helt otroligt att (inte jag) man kan gå i linne o shorts när det är 14 september. Så himla skönt!!  
Har efter ALLA gånger fortfarande inte kunnat få det perfekta kortet på zebran som jag vill, grrrr!!!
Blir att sätta sig vid savannen med termosen o kameran själv en hel dag, enda alternativet tror jag, hahaha!!
Vill ha ett kort taget rakt framifrån på huvudet och sen förstora upp i svartvitt på canvas. Skulle bli så snyggt!! 
Men annars hade vi det kanon, lite folk, fint väder, Majas kompis Iris va med, god glass, god matsäck, en härlig dag alltså:))
Nu sitter man på altanen med lite gott i glaset o njuter av den sista sommarvärmen. Blir att grilla till kvällen, och förhoppningsvis kan vi äta ute:)
Morgondagen blir det stallet igen då Maja börjat rida. Sedan hoppas jag  vi hinner med att åka till mormor o morfar på landet. Var ett tag sedan vi sågs. 

Ha en skön lördagskväll alla!

Kram H





02 september 2013

Please jeans



Har börjat träna igen, äntligen!! Och testar 5:2, sen ska jag nog kunna köpa mig ett par please jeans:)) 
Men får nog vänta ett tag;) sommarens alla frestelser har satt sina spår, hahaha!! 
Karaktär är inte mitt mellan namn om jag säger så!  
Men har man en morot som sporrar så kanske det går bättre:) 
Tycker ju att dessa jeans är så himla snygga!! Vad tycker du? 

Mot nya mål!!

Kram på er, H




Länge sen....:))



Så länge sen jag bloggade! Har verkligen inte haft någon lust alls:((  men nu ska jag ta tag i det igen ifall någon saknat mig;)
Har haft mycket hemma den senaste tiden. Vi har byggt en bod, taket är bytt(inte själva!) och det blev jätte bra. Målat o fixat med det då tiden har bara flytt sin väg! 
Maja har fyllt 9 år, inte klokt vad tiden går, eller hur?! Hon har börjat rida, (inte min favvo precis) är ju ganska rädd för hästar, men det är bara att gilla läget och hoppas på att hon tröttnar;)) 
Helgen som gått har Iris sovit över och lördagen spenderades på Eneby dagen där Majas lag hade sammandrag. Det är härligt att vara fotbollsmorsa när solen lyser och tjejerna spelade bra fotboll:)
Gjorde också en fantastiskt god vitvinssås till den grillade laxen och njöt av kanske den sista grillningen för i år. Hoppas verkligen att hösten blir fantastisk och att det inte blir för kallt. Måste till stan snart för att fylla på Majas garderob med höst kläder. Hon har ju växt på längden så allt hänger på halv stång!!
Jag kom också på att det faktiskt är 5 år sedan jag öppnade salongen här i Lagerlunda!!! Måste hitta på nått kul med det. Sen har vi ju fått in Lena som gör naglar och det är jätte kul. Har kanske även en som vill hyra mitt rum som är fotvårdare, hoppas det går i lås:) Det händer som sakt ganska mycket nu, men det är bara kul. 
Ska ta tag i denna måndag nu o gå o jobba!

Stor kram i solen, H