Majasrum

Majasrum
Välkommen till min blogg. Här blandar jag friskt av allt jag tycker om. Mat, inredning, resor, hår, och så klart min familj!

06 februari 2015

God ädelostsås med cognac!

Härligt med fredag vänner! Tycker att det är så kul att laga mat och sitter på jobbet och planerar helgens mat. Ikväll blev det oxfilé, rostade rotsaker i ugnen och en super god sås på ädelost och cognac.

Recept på såsen kommer här.

4 per
 Hacka en bananscarlottenlök och bryn med lite smör i en kastrull.
Häll på ca 4 dl grädde och 3 msk kalvfond.
Riv en kvibile ädelost bit (140 g) och lägg i kastrullen och låt smälta.
Häll i ca 3 msk cognac, några varv med pepparkvarnen och låt puttra en stund.
Den blev super god!

Till detta åt vi oxfilé i ugnen med rostade rotsaker, morötter, palsternacka och kålrot.
Lite annat än tacofredag;) 

Härlig fredag alla!



Inga kommentarer: