Majasrum

Majasrum
Välkommen till min blogg. Här blandar jag friskt av allt jag tycker om. Mat, inredning, resor, hår, och så klart min familj!

18 april 2012

Pavlova och House of lola....

Åhh vad jag längtar tills att det blir varmt så jag kan ta på mig dem nya klänningarna från House of lola. Jag har testat den oranga klänningen när vi var i barcelona och den var super skön. Väntar nu bara på cup cake klänningen som är som en smärre bakelse....:)

Nu i helgen stundar våran VÅRMARKNAD som går av stapel lördag 21 april kl 10-16!!
Don`t miss it!!
Kommer att bli kanon. Vi har ostspecialisten, finska korvbutiken, Aspöja fisk o lamm, Bibbe kryddor, Blomsterhuset, Kom&se, hantverk, väskor, smycken, godis, brända mandlar, allt mellan himmel o jord vill säga:) Så det är bara att komma förbi och ta en titt. För alla barnen kommer det att finnas ponnyridning, hoppborgar, ansiktsmålning, tipspromenad och fiskdamm!
Så jag säger Varmt Välkomna!!
PLATS: TRÄFFPUNKTEN I LAGERLUNDA



 Och apropå bakelse....:) Så gjorde jag i helgen denna Pavlova!
Tog receptet från Sigrid som vann sveriges mästerkock.
Recept 4 portioner
Marängbottnar
3 äggvitor
3 dl socker
1 tsk citronsaft
2 tsk maizena
Lime och passionscurd
2 st lime(zest av den ena och saften från båda)
3 st passionsfrukter
25 g smör
0.75 socker
1 st äggula
1 st ägg
Garnering
3 dl vispgrädde
valfri frukt ex. kiwi, banan, hallon
Marängbotten
1. sätt ugnen på 150 grader. Vispa upp vitorna till jätte hårt skum. Tillsätt sockret och citronsaften o vispa tills det bildas små toppar o smeten är glansig. Blanda i maizenan.
2. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut runda bottnar. Jag gjorde två ca 15 cm i diameter. Spritsa ett extra varv runt kanten så det blir en fördjupning i mitten.
3. Grädda och sänk efter 15 minuter till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter. 
Lime o passionscurd
1. Koka upp vatten till vattenbad.
2. Riv zesten från limen och pressa ut saften. Passera innanmätet från passionsfrukterna i en sil.
3. smält smöret i en kastrull och blanda i sockret, äggula, ägg, limesaften och zesten.
4. Ställ kastrullen i vattenbadet o vispa tills blandningen tjocknar, ca 5 minuter. Låt svalna. Passera sedan curden genom en sil.
Garnering
Vispa grädden. Lägg en rejäl klick av curden i mitten på marängerna, på med grädde och toppa med frukten.
SJUKT GOTT KAN JAG LOVA!!!



Hittade denna mintgröna klänning i Barcelona. Gillar skarpt skärningen i ryggen och att den är kortare fram. Super snyggt med orange brytning med skärpet. Och den kostade bara 299:- Måste verkligen åka till baka!!

 Dem senaste klänningarna som jag köpte från House of lola. ÄLSKAR den här, Jag tänkte på "Leila bakar" så fort jag såg den.  Ska bara önska mig ett par hel vita convers, för dem kommer passa super till den här klänningen:)



 Och så blev det dne här också. Den är i mjuk frotte och så skön. I Barcelona hade jag svart leggings till. Gillar färgen jätte mycket, och speciellt i sommar när man blir så där snyggt brun;)
Nu kommer ju Hanna-Märtha som säljer kläderna till våran tjejkväll som vi ska ha på träffpunkten den 11 maj. Så är ni sugna på kläderna och kanske få tips på rätt BH-storlek, titta på inredning, dofta på ljus mm så hör av er till mig. Först till kvarn gäller! Kostnad 140:-/per person och då får man en mingeltallrik och ett glas vin:)
Låter väl som en super trevlig kväll. eller hur!
Jag återkommer till den tjejkvällen nästa vecka, ska få marknaden ur världen först:)




Visst är deras signum, Lola älvan fin!

Inga kommentarer: