Jag bara älskar fisk o skaldjurssoppa!! Gjorde en bouillabaisse så här på en fredags kväll:) Kan det bli så mycket bättre! Och för en gångskull så fanns det hjärtmusslor på citygross:) gillar dem mera än blåmusslorna. Men smakar det så kostar det, 129:- för ett litet nät med musslor. Men det var SÅ gott! Fixade även en egen hemmagjord saffransaioli till.
Här kommer receptet:
Soppa:
Fräs följande i en kastrull utan att få färg. 1/2 strimlad fänkål,2 hackade morötter,1/2 hackad purjolök, 1 hackad gullök, 1/2 hackad röd paprika och 1 hackad vitlök. Slå på ca 6 dl fiskfond, 1 burk krossad tomat, 1 dl vitt vin och hackad färsk timjan. Låt allt koka i ca 15 minuter. Lägg sedan i vit fast fisk, ca 600 gram. Efter en stund lägger du i halva nätet med musslor och 200 gram räkor. Det får absolut INTE koka när du lagt i räkorna!!! Låt stå på svag värme ca 5 minuter.
Aiolin gör du så här!
Lägg två äggulor i en skål, pressa två vitlöksklyftor och vispa ihop. I med ett kuvert saffran, vispa.
Under kraftig vispning häller du i ca 1 1/2 dl neutral olja. Smaksätt med 1 tsk citronsaft, salt o peppar.
Till soppan hade vi vitlöksbröd:)
Måste säga att det blev otroligt gott, så ett tips till er, testa denna soppa!!! Du lär inte bli besviken, jag lovar!!
Fatet blev fullt med musselskal;))
Ha en underbar fredagskväll!
Kram H
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar