Majasrum

Majasrum
Välkommen till min blogg. Här blandar jag friskt av allt jag tycker om. Mat, inredning, resor, hår, och så klart min familj!

21 april 2013

Solig söndag

Först har jag lagt upp bild på maten från i går. Det blev min super duper goda lasagne (utan häst)
Och till efterrätt en vit choklad pannacotta med mangotopping.
Min lasagne gör jag som så: jag bryner köttfärsen och har i följande, ajvar, oliv/paprika hack(zeta), vitlök, crème fraîche, grädde, kalvfond, peppar o salt. Jag gör grytan ganska såsig eftersom jag "hatar" ostsåsen. Den skippar jag helt! Varva med plattorna och toppa med riven parmesan.

Pannacottan gör du så här: koka upp grädden, ca 6 dl (6 per) med 1 dl socker och 1 msk vaniljpulver. Lägg tre gelatin blad i kallt vatten i ca 5 minuter. Hacka 200 g vit choklad och rör ned det i grädden. Krama ur bladen och lägg i blandningen. Häll upp i skålar och ställ i kylen.
Häll ca 1/2 dl vatten i en kastrull och ca 200 g mango och 1 dl socker. Koka upp och mixa den slät med stavmixern. Lägg i ett halvt blad gelatin. När pannacottan stelnat lite så häller du på mangopuren och in i kylen igen. Vid servering la jag färska hallon och toppade med riven vit choklad. Smaklig spis!

Idag har vi börjat med en rabatt där allt ska grävas bort för att sedan lägga duk och ny jord. Nya växter ska planteras, vad vet jag inte riktigt än. Har ni några förslag? Vill ha nått som doftar gott, något roligt högt gräs kanske:) gärna färger. Ja, det finns en hel del att fundera på. Men det ska bli jätte kul. Har tänkt länge att gräva bort den gamla rabatten som nu är mest ogräs.
Så idag har vi fyllt två släpkärror med jord och det syns knappt! Så några fler lär det bli, och kan säga att min rygg inte är lika glad, aj aj aj!!!
Är såå trött!!! Blir att slappa i soffan nu:)

Nu väntar en ny vecka och jag hoppas att den blir solig!!

Kram på er!



4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket solläge?

Catrine sa...

Hej!
Vad kul att du gillar vår grovhackade tapenade Zeta Oliv/Paprika och använder den i matlagningen. Ser mycket gott ut.
Mvh
Catrine på Zeta / Di Luca & Di Luca.

Unknown sa...

Älskar era tapenader!! Förhöjer smaken i många rätter:) tack! Helene

Unknown sa...

Sydväst tror jag:) skulle vi ta bort äppelträdet så skulle det va mycket sol:) så några förslag på passande plantor kanske? Med vänlig hälsning, Helene