Vad jag har letat....men till slut hittade jag lakritspulvret. Jag gjorde en pannacottan och den blev jätte god. Men kanske ska jag ha i lite mera pulver nästa gång.
Jag gjorde efter ett vanligt recept på 4 dl grädde, men tog lite mindre socker i eftersom lakritspulvret är ganska sött. Till detta serverade jag en nötblandning. Hacka mandlar, valnötter och pinjenötter, blanda i kokos och fräs allt i panna med mycket smör. Låt kallna och toppa pannacottan med nötterna och hallon.
Sedan gjorde jag en förrätt i helgen som blev lyckad.
Filodegskorg med ädelost o nötter. 4 portioner
Ta filodegen och skär upp varje ark i fyra delar. Pensla varje ark med smält smör blandat med olja. Lägg arken i en portionsform och låt kanterna hänga över. Stek en halv zucchini som du tärnar i olja. Hacka valnötter(8st) , 4 dadlar, och 140gram ädelost. Fyll formarna och gratinera i ugnen (200grader) i ca 8-10 minuter. Så gott!!
Bilden på förrätten tog jag innan jag gratinera dem, glömde bort sedan att fota både den och huvudrätten. Vi var såå hungriga:))
Kram H
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar