Majasrum
Välkommen till min blogg. Här blandar jag friskt av allt jag tycker om. Mat, inredning, resor, hår, och så klart min familj!
12 september 2010
Middags tips, GI
Kassler & blomkålsgratäng. Recept: Sätt in en ugnsfast form i ugnen i 225 grader. När den är het ,så lägg i ett paket hackad bacon. Koka under tiden färsk blomkål i lätt saltat vatten i ca 5 minuter. Rör ihop i en bunke 1 ägg med 2 dl fet cremefaich och 3 dl grädde. Riv ner en bit kvibille ädelost. salta & peppra. Skiva kassler och lägg i formen med baconet, på med blomkålen och häll över röran. Sist lägger du på riven ost. In i ugnen i ca 20 minuter. Servera en grönsallad till. Jätte gott!
GI vänlig efterrätt. Pannacotta med vanilj. Koka upp 4 dl grädde med 1/2 dl sockerersättning.Skrapa ur en vaniljstång och lägg i grädden. Lägg 1 1/2 blad gelatin i kallt vatten i 5 minuter. I med bladen i grädden, rör om tills dem smält. Häll upp i serveringsglas. Låt stå kallt i minst 4 timmar. På med färska hallon.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Lustigt, precis den rätten har vi ätit ikväll!
Skicka en kommentar