Majasrum

Majasrum
Välkommen till min blogg. Här blandar jag friskt av allt jag tycker om. Mat, inredning, resor, hår, och så klart min familj!

12 september 2010

Middags tips, GI


Kassler & blomkålsgratäng. Recept: Sätt in en ugnsfast form i ugnen i 225 grader. När den är het ,så lägg i ett paket hackad bacon. Koka under tiden färsk blomkål i lätt saltat vatten i ca 5 minuter. Rör ihop i en bunke 1 ägg med 2 dl fet cremefaich och 3 dl grädde. Riv ner en bit kvibille ädelost. salta & peppra. Skiva kassler och lägg i formen med baconet, på med blomkålen och häll över röran. Sist lägger du på riven ost. In i ugnen i ca 20 minuter. Servera en grönsallad till. Jätte gott!


GI vänlig efterrätt. Pannacotta med vanilj. Koka upp 4 dl grädde med 1/2 dl sockerersättning.Skrapa ur en vaniljstång och lägg i grädden. Lägg 1 1/2 blad gelatin i kallt vatten i 5 minuter. I med bladen i grädden, rör om tills dem smält. Häll upp i serveringsglas. Låt stå kallt i minst 4 timmar. På med färska hallon.

1 kommentar:

Annabell sa...

Lustigt, precis den rätten har vi ätit ikväll!