Majasrum

Majasrum
Välkommen till min blogg. Här blandar jag friskt av allt jag tycker om. Mat, inredning, resor, hår, och så klart min familj!

31 mars 2011

Tulpaner & påskliljor...

Visst känns det som vår när påskliljorna är här!! Blandade med tulpaner och la det i ett Zinkfat, lite annorlunda upplägg. Älskar att vi går mot ljusare tider och att värmen är på väg.

2 kommentarer:

Heidi sa...

Hej blev också lite nyfiken på hur det ligger till så här kommer -Wikipedias förklaring..

Tidpunkt för firandet.
Enligt den judiska kalendern, som är en månkalender, firas högtiden pesach den 14:e dagen i vårmånaden Nisan, då det alltid är fullmåne. De kristna började snart att flytta påskfirandet till påföljande söndag, den dag de menar att Jesus uppstod. Ofta hänvisar man till att det vid det första konciliet i Nicaea år 325 skulle ha beslutats om att påskdagen skall infalla första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen, men detta finns dock inte bevarat i de protokoll som finns efter kyrkomötet[1]. Eftersom vårdagjämningen infaller på olika tidpunkter beroende på vilken tidszon man befinner sig i är det 21 mars som används för att beräkna påsken. På samma sätt är det inte den astronomiska fullmånen som används utan en fullmåne som beräknas med hjälp av tabeller (kallas den ecklesiastiska fullmånen). Alltså infaller påskdagen på söndagen närmast efter den ecklesiastiska fullmåne som infaller på eller efter 21 mars.

Unknown sa...

Tack, Heidi! För den utomordentliga förklaringen.